Не виждам защо на този етап бих оттеглил кандидатурата си за

...
Не виждам защо на този етап бих оттеглил кандидатурата си за
Коментари Харесай

Гюров няма намерение да се оттегля от надпреварата за БНБ

Не виждам за какво на този етап бих отдръпнал кандидатурата си за шеф на Българска народна банка. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната "  Андрей Гюров. " Харесвам спорта и надпреварата. В последна сметка съм подхванал тази стъпка и съм приел номинацията от " Продължаваме промяната " най-много от отговорност към дилемите, които предстоят пред Българска народна банка ", акцентира той.

На въпрос дали би отдръпнал кандидатурата си в хипотетична обстановка и двамата с другия претендент, номиниран от " ИТН " - Любомир Каримански, да се отдръпват, с цел да се търси общ претендент, който да сплоти обединението, Гюров отговори: " Не виждам подобен вид като реален. Имаме поддръжката на своите парламентарни групи. От друга страна, " Демократична България "  също взеха решение да поддържат моята кандидатура. За мен най-важно на този стадий е в консултациите, които организирам в Народното събрание с обособените парламентарни групи, е да печеля поддръжката на обединението. Предстои Българска социалистическа партия да вземат своето решение. Проведох с тях доста положителни, градивни диалози ", посочи депутатът пред NOVA. " Любомир Каримански е много упорит и се стреми към този пост към този момент три Народното събрание. Не чакам от него да изтегли своята кандидатура ", добави той.

Гюров уточни, че към този момент не вижда сигнали за това по какъв начин от ГЕРБ и Движение за права и свободи биха дали своят вот, също така, което те споделят в публичното пространство " Доколкото знам и за двете партии към момента няма съответно решение кой претендент да поддържат ", сподели ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната ”.

Според него най-вероятно идната сряда или четвъртък решението за избор на шеф на Българска народна банка ще влезе в пленарната зала. Във връзка с измененията с по-малко гласове да могат да се взимат гласоподават оферти в Народното събрание, той уточни: " Не мисля, че има каквато и да е била връзка с този съответен избор. Много елементарно може да разиграем разновидностите и да видите, че по-нисък или висок кворум може да играе и за единия, и за другия претендент. " Гюров изясни, че въпросът с кворума е тематика, която се разисква на председателски съвет към този момент няколко пъти: " Той не е обвързван с съответния избор, а със законодателната активност. Там опитните партии Движение за права и свободи и ГЕРБ употребяват всевъзможни процедурни хватки за това да стопират законодателната активност с кворума. "

Депутатът от Политическа партия акцентира, че кандидатурата на Каримански за гуверньор на Българска народна банка е била известна отдавна. " Самият факт, че не можа да събере поддръжка вътре в обединението за нас беше знак, че би трябвало да търсим опция ", счита той. В случай, че претендентът на Има Такъв Народ бъде определен за началник на банката с поддръжка на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Гюров счита, че това ще бъде неприятен знак за концепциите за развитие на финансовата система и на това с каква поръчка са пристигнали в ръководството: " Минали сме през много земетресения в тази коалиция. Държавничеството постоянно до момента е надделявало. "

Кандидатът за началник на централната банка заприказва и за систематични пропуски в ръководството на институцията. " Това, че тя редовно не съумява да предотврати натрупването на опасности в обособени институции, които в един избран миг се осъществят. И тогава данъкоплатците плащаме една многомилиардна сметка. Това е главен приоритет, заложен в моята идея ", посочи Гюров.

Още през цялото време обединението сподели, че не се вършат сделки " на мрачно ". Всички договаряния и диалози, които протичат, са в съдружен формат и когато е допустимо пред лицето на медиите и обществото, означи ръководителят на ПГ на Политическа партия. 

" Планът за възобновяване към този момент е утвърден. С това падна и една от последните опорки на опозицията. Мисля, че това е разновидността на Плана, който ще работи. В бюджета към този момент има планувани средства, с цел да стартира предварителното осъществяване. Не би трябвало да изчакваме преводите и можем незабавно да стартираме ", сподели Гюров.  " Едната от огромните тематики в Плана е свързаността. Говорим за широколентов интернет достъп до всички общински центрове ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР